2011. május 26., csütörtök

Alakul, mint......





Mindenki gondalja oda a befejezést :-).
Szóval alakul a szoba, bőszen folyik a glettelés mivel nagyon "göröngyös" az alap, ezért többször át kell vonni, de a hétvégére talán tiszta fehér lesz minden / a glettől/ .
Amúgy belül a festés is fehér lesz, mivel nincs ablak és ez a legvilágosabb szín, a szoba része gránátalma színű lesz, de majd hozom a képeket arról is :-). Az régi ajtó az a tipusu volt aminek egy szárnya kicsi a kettő meg nagy kinyitva, ezért azt már korábban kicseréltük és a maradék részt befalaztuk. Az ablakokat két éve cseréltük, mivel az redőnytokos volt az új ablak meg nem / az új redőny árából 2 garnitúra függönyt tudtam venni / ezért a maradék rész is falazva lett és a spalettákat is most fejeztük be.

2011. május 24., kedd

Áll a fal és ajtaja is van :-)



Szombaton folytattuk a munkát. Mivel északi falra került a gardrób és fűtés nem lesz benne, ezért úgy döntöttünk szigeteljük a hideg falakat és természetesen a mennyezetet is / ahogy az egész házban/ erre kerül a dryvit háló és utána lesz csak glettelve és festve. Valaki viccesen megjegyezte, hogy mi a télikabátot belülre vesszük fel :-) de mivel régebbi építésű ház a födémszigetelés sem az igazi. Vasárnap pihiztünk / kicsit kapálgattunk a kertben :-)/ majd arról is hozok képeket, mindenki azt mondja nagyon szépen műveljük :-).

Elkezdtük!




Sikeresen kipakoltunk mindent és múlt pénteken elkezdtük megépíteni a gardrób falát gipszkarton rendszerből. A fázisok szépen követhetők és 1 nap alatt sikerült szinte teljesen befejezni. Az utolsó képen a "mester" vagyis a Párom látható én a segéderő :-) meg a fotós voltam.

2011. május 10., kedd

A következő projekt!





Előljáróban el kell mondanom, hogy két éve költöztünk ebbe a kis faluba, a felújítás terén a pénztárcánk véges volt, így csak lassan haladtunk és a fontosabb munkálatok kerültek elvégzésre.
De most végre sor kerül a régi álmom megvalósítására, lesz gardróbunk és hobbyszobám is :-). Mivel lassan minden cuccom összepakolva, ezért most a felújítás fázisait fogom megmutatni a bloggomon.Először az "ilyen volt" következik. Látható, hogy kicsit hadiállapotok uralkodnak, de jövő héten kezdünk. Természetesen most is saját kezüleg készítjük, mint szinte mindent az egész házban / egyedül a burkolást végezte szakember /.

2011. május 3., kedd

Egy Versace szoknya utóélete


Ez a szoknya is egy túrkálás eredménye csak úgy szembejött velem és nem tudtam otthagyni , mint annyi minden mást sem :-).
Megtetszett a sok kis színes bőrből összevarrt formája, hazatérve vettem észre, hogy egy igazi Versace szoknya, remélem Donatella nem látja, hogy szétszedtem és táskát csináltam belőle :-). A pántja egy másik táskáról került rá.

Táskák




Végre kitavaszodott, ezért mostanában a kert több munkát ad, varrni kevesebb időm jut :-).
De néhány táskát mutatok ami elkészült és várja gazdáját a Meskán . Mind hármat az újrahasznosítás jegyében alkottam, a farmer és a fekete szoknyákból a barna csíkos pedig bútorszövet mintából, mivel van egy jó ismerősöm egy textilboltban aki néha meglep ilyen dolgokkal :-). A díszek pedig övcsatokból vannak.